Лектори

Валентин Йовев заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

Валентин Йовев Валентин Йовев е инженер, магистър по геодезия от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Досега е бил управител на „Проно” ЕООД – специализирано звено към Министерството на отбраната за изготвянето на инвестиционни проекти, свързани със сигурността и отбранат..

повече

Любо Георгиев Ръководител екип, Визия за София

Любо Георгиев Любо Георгиев учи архитектура в IUAV (Венеция, Италия) и TU Delft (Делфт, Холандия). Има богат опит като проектант и ръководител на мулти-дисциплинарни екипи. Любо е работил като директор на фестивала ONE ARCHITECTURE WEEK (Пловдив, 2014-2016), водещ проектант в ..

повече

Калоян Карамитов координатор Градска среда, Визия за София, участник в работата по Наредбата за градска среда

Калоян Карамитов Калоян Карамитов завършва магистратура по Урбанизъм в УАСГ през 2016 година. Разработва своята дипломна работа за пешеходната достъпност на София в Техническия университет на Виена. Последните две години работи по общи устройствени планове на общини, стратегически документи (Целенасочена инвестиц..

повече

Дончо Барбалов заместник-кмет по направление "Финанси и стопанска дейност" и "Транспорт и транспортни комуникации", Столична община

Дончо Барбалов През  1992 г. завършва Техническия университет в София като магистър инженер. В периода 2004 - 2006 г. се обучава в City University in Seattle –Washington и завършва магистърска степен по бизнес администрация. През 2018 г. завършва специалност „Обществено здраве и здравен мен..

повече

арх. Румен Русев Вр. ИД Кмет на район „Младост“

арх. Румен Русев Арх. Румен Русев е роден през декември 1970 г. в гр. Пловдив, където завършва с отличие средното си образование в математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“. През 1996 г. завършва магистърска степен „Пътно строителство“, инженерен конструктор в Университет по архитекту..

повече

Любомир Дреков Кмет на район "Лозенец"

Любомир Дреков Любомир Дреков е кмет на СО-район „Лозенец“. През 2011 г. се отказва от мястото си на общински съветник и бива избран от Столичния общински съвет за най- младия районен кмет в столицата. През 2015 г. печели местните избори и става първия преизбран за втори мандат кмет на „Л..

повече

инж. Теодор Петков Кмет на район "Витоша"

инж. Теодор Петков Г-н Петков е роден през 1975 г. в гр.София. Завършил е в ХТМУ София специалност информационни и управляващи технологии и индустриален мениджмънт. Притежава магистърска степен по "Индустриален мениджмънт" и специализация по "Политически мениджмънт" в Съвета на Евро..

повече

Инж. Пламен Андреев Управител, Planex Invest

Инж. Пламен Андреев Инж. Пламен Андреев е съсобственик и управител на Планекс Холдинг. Роден е на 4 октомври 1958 г. във Варна. Завършва Строителен техникум в родния си град, а след това и Висшето военно-строително училище в София със специалност „Промишлено и гражданско строителство”. От 1982 д..

повече

Христо Чепишев управляващ партньор, Europroperty

Христо Чепишев Жилищен комплекс „Фохар“ е разположен в гр. София, кв. „Бояна“, над резиденция „Бояна“ и в непосредствена близост до бул. „България“ и Околовръстен път, осигуряващи директен достъп до града. Районът е предпочитан заради чистия въздух и непосредс..

повече

Орен Барной Директор, Nova City Group

Орен Барной Г-н Орен Барной е директор на Нова Сити Груп и ръководи проекти в България и Централна и Източна Европа повече от десетилетие. През годините г-н Барной придобива ценен управленски опит, като заема различни постове в компании, свързани с Нова Сити, усъвършенствайки своите познания, опит и ноу-хау ..

повече

Иван Велков ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БГФМА

Иван Велков Иван Велков е роден е през 1970 г. в гр. София. Висшето си образование завършва в Пекинския столичен университет. Член е на политическа партия Зелените и на "Политическа група 5" в Столичен общински съвет. Заместник-председател е на постоянната комисия по опазване на околната ..

повече

Светла Костадинова изпълнителен директор на Института за пазарна икономика (ИПИ)

Светла Костадинова Светла Костадинова е изпълнителен директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) - първият икономически мозъчен тръст в България,създаден през 1993 г. Има магистърска степен по финанси и от 2007 г. ръководи екипа на ИПИ в усилията за повече лична свобода, ненамеса на държавата в стопанския живо..

повече

Румен Величков Търговски директор, Residential Park Lozen

Румен Величков Румен Величков има повече от седемнадесет години опит в областта на недвижимите имоти. Работил е повече от десет години като главен консултант в Colliers International по редица големи жилищни проекти, един от които Резиденшъл Парк София. Присъединява се към Групата Линднер през 2011г. като о..

повече

инж. Павел Тенев директор строителство, “Green Life City Home”

инж. Павел Тенев Инж. Павел Тенев има над 15 годишен опит като „Ръководител проекти“ и е бил част от екипите реализирали част от най-ключовите инфраструктурни проекти за България, като Софийското метро и Летище София. В жилищното и индустриално строителство има реализирани десетки проекти с над 250 00..

повече

Евгения Диканска изпълнителен директор, Europroperty

Евгения Диканска Отговаря за цялостното управление на компанията, администрацията, правен, финансов и счетодовотел отдел, продажби и маркетинг, развитие и управление на проекти. Основните й задължения включват подготовка на бизнес плана, управление на бюджета, организационната стратегия и развитие, както и модели..

повече

Иван Горанов Управител, SMART CONSULTANTS

Иван Горанов Иван Горанов е роден през 1981 г. и завършва средното си образование в  91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София. През 2005 г. завършва Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е магистър по право. Още в края на сво..

повече

Георги Шопов Председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП)

Георги Шопов Георги Шопов e роден през 1972 г. в град София. През 1995 г. завършва УАСГ специалност ПГС с отличен успех. В периода до 2000 г. работи като проектант на свободна практика. През 2000 г. основава фирма ТОБО ПРОЕКТ. В момента е управляващ собственик на ТОБО ГРУП, която включва над 12 фирми, специал..

повече

Мартин Драгоев Директор "Инвестиции и продажби", Galaxy Investment Group

Мартин Драгоев Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания в сферата на недвижимата собственост. Компанията успешно управлява и развива портфолио от проекти в различни направления на недвижимата собственост - хотели; жилищни и ваканционни комплекси; офисни сгради, търговски и индустриални площи. ..

повече

Инж. Венцислав Кръстев управител, „Артстрой 1 Кънстракшън“ ЕООД

Инж. Венцислав Кръстев Инж. Венцислав Кръстев е с 15-годишен опит в областта на строителството. Бил е част от изпълнението на значими за страната проекти. Завършва средно образование в Техникум по строителство в Плевен, а висше - в УАСГ София, Строителство на сгради и съоръжения. Започва кариерата си като строителе..

повече

Веселка Данчева Управител, СентърМайн

Веселка Данчева Веселка Данчева е сертифициран фасилити мениджър с дългогодишен опит в сферата на софтуерните решения, подпомагащи работата на ФМ специалистите. Тя е управител на СентърМайн – компания с фокус върху разработването на системи за управление на недвижима собственост. В последните години Веселк..

повече

доц. д-р Маню Моравенов MRICS, преподавател "Финанси на недвижими имоти", ВУЗФ

доц. д-р Маню Моравенов Доц. д-р Моравенов е професионален член на RICS (Кралския институт на лицензираните оценители и консултанти при инвестиции в недвижими имоти). Той е дългогодишен преподавател във ВУЗФ – София, като е титуляр на курсовете „Електронни борси“ и „Алтернативни инвестиции“..

повече

арх. Росица Браткова съосновател, Aedes Studio

арх. Росица Браткова Завършва Архитектура в УАСГ през 2002. През 2004 съосновава Аедес Студио, от което излизат едни от най-емблематичните съвременни сгради в България, носители на множество награди. През 2016 завършва Архитектурна Теория и Критика в УАСГ с дипломен ръководител Юхани Палазмаа. През 2016-2018 е пр..

повече

Арх. Цветан Петров управител,Иво Петров Архитекти

Арх. Цветан Петров Архитект Цветан Петров се дипломира в архитектурния факултет на УАСГ през 2007 г. Специализира в L’ecole National Superieure d’architecture de Bretagne в Рен, Франция. В самостоятелната си проектантска практика работи по обществени и жилищни сгради, логистични центрове, административн..

повече

Арх. Атанас Панов Основател, LP Group

Арх. Атанас Панов Арх. Атанас Панов е роден на 22 февруари 1956 г. в София. Завършва Висшия институт за архитектура и строителство - София през 1981 г. Работи в Софийската проектантска организация "Софпроект" в ателието на арх. Лозан Лозанов и арх. Богдан Томалевски, както и в архитектурно..

повече

арх. Радко Тодоров Управител, RT Consult

арх. Радко Тодоров Арх. Радко Тодоров е завършил специалност "Архитектура" в УАСГ-София. През 2004 г. основава RT Консулт. Архитектурната компания се е наложила на пазара със своя опит в архитектурното проектиране, интериорен дизайн, устройствено планиране, консултантски услуги, мениджмънт и упра..

повече

Арх. Мартин Христов Управител, E-Arch Studio

Арх. Мартин Христов Арх. Христов е роден във Варна, възпитаник на Първа езикова гимназия – Варна. През 2001 г. завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, специалност „Архитектура“. Преддипломната му практика е в Сент Виктор ла Кост – Франция, а дипломната спе..

повече

арх. Надежда Соколова Велукс Централна и Източна Европа

арх. Надежда Соколова Арх. Соколова завършва архитектура в RWHT-Aachen през 2005г. Работила е за „Kister, Sheithauer, Gross” Кьолн, „Ателие Серафимов Архитекти“ София, „ЛП-груп“ София. От 2016 година арх. Соколова е част от екипа на „ВЕЛУКС България“...

повече

инж. Елеонора Фиораванти продуктов мениджър „Фасади“ за Южна и Югоизточна Европа, Rockwool

инж. Елеонора Фиораванти Елеонора Фиораванти е строителен инженер, завършва Политехническият университет в Милано с изследователска програма във факулета по Изграждане на екологични технологии.  Присъединява се кък ROCKWOOL през 2012г. и развива техническите си умения с фасадни продукти и системи, както и знания..

повече

Арх. Александър Бояджиев Експерт развитие "Дизайнерска програма", Идеал Стандарт-Видима АД

Арх. Александър Бояджиев

Арх. Радомир Серафимов УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР, „АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ"

Арх. Радомир Серафимов Арх. Радомир Серафимов е роден през 1973 г. в София. През 1997 г. се дипломира с отличие в катедра „Обществени сгради“, в УАСГ-София. От 1998 г. става равноправен съдружник в „Ателие Серафимов Архитекти” ООД, където работи и до сега  като главен проектант и управляващ..

повече

арх. Антон Антонов Stephen George International Bulgaria

арх. Антон Антонов Арх. Антон Антонов се присъединява към екипа на SGI през Октомври 2013 г. като архитектурен чертожник. През 2018 г., преминавайки през всички нива на отговорност, Антон е повишен на позиция Associate Architect.  Като ръководител, той успява да сформира екипи от млади и талантливи архитек..

повече

aрх. Мая Йовчева изпълнителен директор, ПроАрх

aрх. Мая Йовчева Арх. Мая Йовчева е завършила специалност "Архитектура" в УАСГ- София през 2002г.   Присъединява се към екипа на Проарх през 2000 г.    През годините архитектурно бюро Проарх се наложи на пазара със своя опит в градоустройственото планиране, архитектурното ..

повече

Арх. Илиан Илиев Управител на „Планинг архитектурно студио” ЕООД

Арх. Илиан Илиев Арх. Илиан Илиев е първият професионален проектант в България, който ръководи проектирането на търговски центрове от анализа на локацията през идейните разработки до работното проектиране и авторския надзор. Автор е на проекта за първия мол от западен тип в страната - отворилия през 2006 г. &..

повече

Николай Ламбуров управител, „Романс Марин Свети Влас“ ЕООД и управител, „Свети Йоан Ризорт“ ЕООД

Николай Ламбуров Завършил "Финанси и кредит" в УНСС през 2004 година. Инвеститор с десетгодишен опит в създаването на ексклузивни проекти на южното Черноморие.

инж. Ивелин Коев инженер-продажби, Hoval

инж. Ивелин Коев Работи в Ховал България от 2018 година на длъжност инженер продажби, оказва подкрепа на проектанти и архитекти за правилното планиране и проектиране на системни решения за отопление, вентилация и климатизация, изградени със съоръжения Hoval, с основен фокус – нискоенергийни и пасивни сгради..

повече

Борислав Рангелов основател и управител, Copycom Bulgaria

Борислав Рангелов Борислав Рангелов  е завършил Технически университет София, специалност Електроника през 2009 г. Същата година основава компанията Copycom Bulgaria – денонощен принт център, който към момента - 10 години по-късно - е един от лидерите на пазара. През 2014 г. става изпълнителен директор ..

повече

проф. д-р арх. Георгий Станишев преподавател и завеждащ катедра "История и теория на архитектурата", УАСГ

проф. д-р арх. Георгий Станишев Роден на 23 март 1952 г. Завършва ВИАС, защитава докторантура в Московския архитектурен институт. Доцент, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия, катедра “История и теория на архитектурата”. Ръководител на архитектурно бюро “Прожектс” ЕООД. Уча..

повече

Арх. Светослав Станиславов Основател и водещ проектант, STARH Stanislavov architects

Арх. Светослав Станиславов Арх. Светослав Станиславов завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия, София през 2003 г. с почетен диплом на САБ за най-добър дипломен проект в катедра "Жилищни сгради". В периода 2003-2012 г. е управляващ партньор в „Дизарх“ ООД. През 2012 г. основав..

повече

арх. Калин Диков Елит Проджект Груп ООД

арх. Калин Диков

арх. Крум Сергеев Основател, Studio CREATIVE

арх. Крум Сергеев Арх. Крум Сергеев завършва УАСГ през 2007 г. със специалност "Aрхитектура". Междувременно работи в едно от водещите архитектурни студия в София. От 2010 г. до 2016 г. заема позицията на водещ архитект и проектант в строително инвестиционна компания, чиято съвместна работа му дава въ..

повече

арх. Павел Иванов Собственик, Арт Ню Вижън

арх. Павел Иванов “Арт Ню Вижън” ООД е основана през юни 2005 г. с основен предмет на дейност - проектиране, архитектура, интериорен, екстериорен и приложен архитектурен дизайн със съдружници арх. Габриела Джамбазова - управител и арх. Павел Иванов. И двамата са завършили през 2002 г. Университета по А..

повече

Ексклузивен спонсор:

Златен спонсор:

Със съдействието на:

Медийни партньори:

Research & database платформа:

Партньор в печатните услуги: